torstai 28. elokuuta 2014

Forintti, pasta vai teknologia?

Szervustok!

Tätä blogia kirjoittaa kaksi opiskelijaa Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, ympäristöteekkari Sini ja koneteekkari Pate. Unkarin Budapest ja tarkemmin paikallinen yliopisto BME on vaihtokohteenamme syksyllä 2014.

Niinijoki taakse jää

Vaihtoehtoinamme vaihtokohteeksi alunperin oli Unkari, Italia tai Etelä-Korea. Nopealla plus-miinus katsauksella voiton vei kuitenkin Unkari, koska molemmille löytyi sopivia kursseja ja eläminen (lue; kalja) on halpaa. Maasta ei pahaa sanaa hakuprosessin aikana edes kuullut. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa kerron hieman lähtöhulinoista ja siitä, mitä ennen reissua teimme.

Unkariin tutustuminen alkoi Youtuben opeilla. Kielivideoita tuli kurkittua, muttei juurikaan mitään opittua. Kyllä se Magyarin kieli vaihdossa hiukan tarttuu. Rokotuksina suosituksina on hepatiitti A (B on halpa ottaa samalla kertaa) sekä puutiaisaivokuume ja otimmekin ne molemmat. Halpa terveysvakuutus. Lennot varasimme jo hyvissä ajoin kun suunnitelmat selkeytyivät ja lentoyhtiönä toimii Norwegian Helsinki-Vantaan lentokentältä, missä tätä merkintää kirjoitan ihanan lentoyhtiön ollessa reilun tunnin myöhässä. Eiköhän se sieltä tule. Kortteina hankimme Eurooppalaisen sairaanhoitokortin ja minä hommasin ISIC-kortin. Hirmu stressipakkaus suoritettiin lentoa edeltävänä iltana ja saavuttiin hyvissä ajoin lentokentälle istuskelemaan.

Ensimmäisen kirjoituksen pidän lyhyenä kun en oikeasti mitään tiedä. Palataan asiaan jahka saamme netin toimintaan Unkarissa. Szia!

Pate

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti